Онлайн-фотовиставка “Університети Харкова під час війни”

26 Лютого 2024

24 лютого 2022 року розпочалася повномасштабна війна росії проти України, яка стала однією з найтрагічніших сторінок в історії Харківщини після Другої світової війни. Унаслідок постійних обстрілів міста та області страждають цивільні об’єкти: житлові будинки музеї, парки та зазвичай, заклади освіти. За два роки російської агресії тих чи інших пошкоджень зазнав, чи не кожен заклад освіти у місті.

Зазвичай, спільними зусиллями керівництв, органів місцевого самоврядування та держави руйнування, за можливості, відновлюють. Проте, значна частина закладів вищої освіти має дуже довгу історію і розташована в будівлях, які вважаються історичними пам’ятками. У цьому разі, ми говоримо не лише про матеріальні та фізичні збитки. Це культурна трагедія Харківщини. Незважаючи на постійні обстріли, жоден з університетів не припинив своєї роботи. Навчання відбуваються як дистанційно, так і офлайн. Для цього ЗВО провели чимало заходів з безпеки.

Спілка ректорів Харківської області ухвалила рішення зробити виставку та нагадати про те, що майже щодня росія завдає нових терористичних актів, максимально обстрілюючи цивільну інфраструктуру, заклади освіти та науки. Ця ініціатива – наш спосіб нагадати про щоденні воєнні злочини агресора.

Під час виставки було презентовано фото харківських фотокореспондентів Сергія Козлова та Василя Голосного.

Дякуємо учасникам проєкту!

Ми обов’язково переможемо та відбудуємо наше місто!

https://padlet.com/Kharkiv/spilkarektors