Засідання Спілки ректорів Харківської області.

25 Грудня 2023

22 грудня 2023 р на базі Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця відбулось розширене засідання Спілки ректорів Харківської області. У засіданні прийняли участь заступник Міністра освіти і науки України
Михайло Винницький, Голова ХОВА Олег Синегубов, Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, перший заступник міського Голови Харкова Олександр Новак.

Під час зустрічі обговорювались результати вступної кампанії до закладів вищої освіти Україні та закладів Харківської області.
Було наведено аналіз динаміки зарахування вступників за різними рівнями освіти, та закладами освіти. Також було заступник Міністра зосередив увагу на деяких ініціативах, які запроваджуються МОН України. Під час дискусії присутні акцентували увагу Михайла Винницького на надскладних умовах, в яких була організована та проведена вступна кампанія 2023 та особливо 2022 років в 3В0 м. Харків, в регіоні що безпосередньо наближений до зони активних бойових дій. Саме воєнні дії на території Харківської області, постійні обстріли, підвищений рівень небезпеки вплинули на падіння кількості вступників до 3В0 регіону. Однак в 2023 році ситуація поступово почала виправлятися.

Директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти О. Сидоренко враховуючи досвід проведенні НМТ 2022 та 2023 роках доповів про перспективи з організації проведення НМТ у наступному році в регіоні.

Керівництво області та міста висловили позицію щодо необхідності підтримки та розвитку освітньої сфери регіону як запоруку майбутнього розвитку Харківщини.