Олег Шаров відвідав заклади вищої освіти Харківщини

11 Грудня 2023

5 грудня у межах свого відрядження до Харкова генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН України Олег Шаров завітав до Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця.
Там Олег Шаров зустрівся із представниками вченої ради університету та членами Спілки ректорів Харківської області. Захід був присвячений системно-структурній трансформації вищої освіти в умовах війни, повоєнного відновлення та євроатлантичної інтеграції.
Під час зустрічі обговорили законодавчі ініціативи МОН України щодо трансформації системи вищої та фахової передвищої освіти, перспективи розвитку системи освіти, а також важливість швидких трансформацій освіти в умовах євроінтеграції. Олег Шаров закцентував на питаннях формульного розподілу фінансування закладів вищої освіти, концептуальних підходах щодо обліку навчальної та наукової роботи науково-педагогічних працівників, порядку вступу до закладів освіти у 2024 році.
Також відбулася зустріч із директорами закладів фахової передвищої освіти, на якій обговорили основні тенденції у сфері ФПО у 2023 році. Відбулася активна дискусія з освітянами щодо проблем та основних завдань розвитку й трансформації освітнього середовища.
Під час візиту до ХНЕУ представник МОН ознайомився з матеріально-технічною базою університету, оглянув сучасні лабораторії, спеціалізовані аудиторії та сховища, які обладнали у підвальних приміщеннях університету.
Крім цього, Олег Шаров відвідав Харківський національний університет імені О. М. Бекетова та оглянув низку приміщень, які відновили після руйнування від обстрілів.